کانکس پلیس یکی از محصولات کانکس فراز جهت استقرار نیرو های پلیس برای برقراری نظم و امنیت محله میباشد. در بعضی مناطق یک اداره پلیس یا کلانتری محدوده زیادی را می بایست تحت پوشش خود قرار دهد. که گاهی اوقات فاصله بین ساختمان کلانتری و محله های تحت پوشش آن زیاد شده. و در بعضی مواقع باعث کندی در اقدام به موقع پلیس می گردد. از این رو کلانتری ها برای سرعت بخشیدن به عملیات پلیس. و حضور به موقع در صحنه اقدام به استقرار کانکس پلیس در محله های تحت پوشش خود می کنند. که تا حد زیادی این طرح موفق و باعث بهبود خدمات پلیس گشته است.

انواع کانکس پلیس

کیوسک های ویژه استقرار نیرو های پلیس به دو حالت کلی ساخته میشوند. که یکی از آنها بصورت ثابت و مانند یک کانکس بوده که معمولا دارای اتاق ها و بخش های متعددی است. و دیگری حالت چرخدار و متحرک دارد که برای استقرار موقت در مکان های مختلف بکار رفته و معمولا راهداری ها از آن استفاده می کنند. تا در ساعات مختلف طول مسیر را تحت نظر داشته باشند.در ادامه هر دو حالت بصورت جداگانه تشریح شده است.

کانکس پلیس ثابت

در مناطق مسکونی و معمولا در تقاطع ها نقاطی وجود دارد. که در آن یک کانکس پلیس بصورت ثابت قرار می دهند. این سازه ها معمولا دارای ابعاد 6*3 متر که در مجموع 18 متر مربع میشود بوده. و گاها تا 12*3 یعنی 36 متر مربع نیز بنا به نیاز ممکن است باشد. در طراحی و ساخت آنها معمولا دو اتاق مجزا برای بخش اداری و یک اتاق کوچک برای استراحت پرسنل شیفت قرار می دهند. همچنین مجهز به آبدارخانه و سرویس بهداشتی نیز میباشد. بدنه و رنگ این سازه می بایست مطابق رنگ سازمانی اداره مورد نظر انتخاب و نحوه قرار گیری پنجره ها و بازشو ها باید بگونه ای باشد که شخص نگهبان که درون سازه قرار میگیرد، دید مناسبی به محیط اطراف داشته باشد.

کانکس پلیس سیار

همانگونه که در ابتدای مطلب آورده شد نوع سیار این سازه بیشتر برای استفاده پلیس راه و اداره راهنمایی و رانندگی بوده. که برای مستقر کردن ایستگاه های کنترل جاده ای بخصوص در ایام پر سفر مانند تعطیلات عید از آن استفاده می کنند. کانکس پلیس سیار معمولا دارای ابعاد کوچکتری بوده و دو نوع سانی  ساده و یا کاروان تجهیز شده دارد که نوع ساده فقط دو اتاق داشته که یکی برای پست نگهبان و دیگری برای پست استراحت پرسنل کشیک میباشد. اما نوع کاروان پلیس دارای تجهیزاتی مانند سرویس بهداشتی ، آبدارخانه ، مخزن آب و اتاق استراحت میباشد.

نصب کانکس پلیس

محل نصب سازه می بایست از قبل کارشناسی شود تا بهترین محل با سریع ترین دسترسی به خیابان های اصلی و شاخه های فرعی بوده. تا در هنگام وقوع حوادث در کمترین زمان اقدامات لازم صورت گرفته. و عملکرد پلیس پیشگیرانه باشد و همینطور در هنگام تعیین محل مناسب برای قرار دادن کانکس پلیس به محل پارک ماشین کلانتری نیز باید توجه نمود. و مکان مورد نظر طوری انتخاب شود که تداخلی برای عبور عابرین و وسایل نقلیه ایجاد ننماید. نکته آخر اینکه رنگ و طرح کانکس پلیس می بایست به گونه ای باشد. که معرف فعالیت آن بوده و شخص با یک نگاه در اولین نظر متوجه آن گردد.

و از انتخاب رنگ و طرح های نا متعارف پرهیز گردد. همچنین نوع و ابعاد سازه باید به گونه ای باشد. که اگر با توجه به شرایط تصمیم به جابجایی آن گرفته شد. به راحتی این امر امکان پذیر باشد و بتوان آن را از تقاطعی به تقاطع دیگر یا از محله ای به محل دیگر نقل مکان داد

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

دو × 2 =